Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Babian, Stilla Havet, The Bongo Club

1 February, 2020 @ 21:00 - 2 February, 2020 @ 02:00

Showdown presenterar

BABIAN – på scen 00.00
Babians fjärde fullängdsalbum släpptes i maj 2017 på Hep Town Records och är titulerad ”Den andra sidan” . Den började som en intern adventskalender som involverade alla bandmedlemmarna i låtskrivarprocessen. Resultatet blev ett omfattande material med mörkare sound och tätare texter som manar till eftertanke i ny epok där lögner blivit till alternativ fakta och där underkastelse blivit den enda vägen till frihet. Men alltng som försvinner flyter sen iland…..på den andra sidan!

Nu behöver man ju inte babbla på om skivan som släpptees 2017 men då den var såpass annorlunda än tidigare Babian-släpp så är den värd att nämnas lite extra. För oss på Musikens Hus spelar inte årtal egentligen någon roll alls när det gäller Babian, för oss är de ständigt aktuella som ett av Sveriges mest underhållande och energirika liveband.

Babian är ett svenskspråkigt rockband med ett gäng kritikerhyllade skivor i bagaget och mängder av spelningar på sitt samvete. Bandet har blivit omtalade som ett av Sveriges bästa liveband, nominerats till P3 guld för skivan ”Fullproppad, listtoppad, livrädd och uppstoppad”, spelats flitigt i såväl radio som TV och dessutom komponerat vinjettmusiken till SVT’s program ”Sommarlov”. Babian har spelat på de flesta klubbscener och festivaler i Sverige och dessutom turnerat i Norge, Finland och Tyskland samt uppträtt på Roskildefestivalen. Däremot var det extremt längesen de besökte Sveriges musikhuvustad Göteborg, men lördag den 1:e februari är det äntligen dags!

STILLA HAVET – på scen 23.00
I början av september hörde jag Stilla Havet för första gången och jag blev såld på direkten. Den 28:e September hade Showdown äran att boka in deras releasefest för nya plattan ”Brinnande Horisont” som passande nog släpptes dagen innan. Självklart fick vi inte nog. Det var ett intimt gig på Hängmattans lilla scen, som må vara en underbar o charmig scen men som dock kändes på tok för liten för ett band som Stilla Havet. Man måste vara självkritisk som bokare o “Gör om, gör rätt” ekade i mitt huvud efter releasefesten. Därav bokade jag dom illa kvickt igen, men nu uppe i konsertlokalen. Om du tillhör den skaran som påstår att jag är manisk och näst intill besatt utav Stilla Havet så överbevisar jag dig gladeligen genom att lämna över ordet till den här skaran recensenter:

”Så förbannat jäkla bra” – Gaffa

”Deras syntetiska postpunk är perfekt uförd” – Nöjesguiden

”En av året bästa svenska popskivor” – Zero

”Deras i särklass starkaste släpp” – 482 Mhz

’Brinnande horisont’ är ett kondensat av känslan när livet rinner mellan fingrar som spärrats upp för att försöka fånga drömmar och lycka. Det är tyvärr en feeling som är rå och kall.” Säger Elias Eriksson

Hyllade debutalbumet ’Början på ett slut’ följdes upp i höstas med Pyongyangtriologin, en EP framdriven under atombombshot, några intensiva dygn i Nordkorea. Sen landade Stilla Havet tillbaka i vardagsmelankolin på Ringvägen och tvingades ta tag i spruckna läppar och relationer, tomma drömmar och de sociala mediernas självbedrägeri. Jakten på nya känslor, och omvärldens tvång att slipa ner alla starkare förnimmelser än lättnaden över att allt ännu inte krossats, krockade och resulterade i stoffet ’Brinnande horisont’ bygger på.

”För femton år sen satt August och jag i en ockuperad lägenhet i Gomel och slevade i oss svampsoppa på väg till en hemlig punkspelning i en vitrysk fabrikskantin tolv mil från Tjernobyl. Vi var lika livrädda för säkerhetstjänsten som för uransvampen.”
”Idag har kärnvapenhoten och atomkraftens vålnader vaknat igen, som skuggor över våra liv och våra barn är fjärde generationen som fötts med cesium i benmärgen.”

THE BONGO CLUB – på scen 22.00
“They sound fantastically cool! It’s stupid and intelligent at the same time. Just great guitar music.”
– Orden ovan kommer från Owen Morris, stjärnproducenten bakom Oasis, The Verve och Kaiser Chiefs som under förra året också jobbade med Boråsbandet The Bongo Club.

Sedan första släppet 2014 har indierock-kvartetten gjort över 400 vilda spelningar på klubbar och festivaler i 20 länder, bland annat i Japan, USA, Mexiko och England.

Bandet nominerades till GAFFA Priset ‘Årets Pop/Rock’ efter förra årets debutalbum “Anybody Have a Lighter?” – Streama skivan här: https://awal.lnk.to/anybodyhavealighte

DJ: Jossan från Orkan + gäst

Lördag 1 Februari
Musikens Hus
Dörrar: 21.00
Första band på scen: 22.00

Details

Start:
1 February, 2020 @ 21:00
End:
2 February, 2020 @ 02:00
Website:
https://secure.tickster.com/sv/a70dxnd67k0ul41/products

Venue

Musikens Hus
Djurgårdsgatan 13
Gothenburg, 41462 SE
+ Google Map