Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

C.W. Stoneking (solo) + support: J Tex – Mejeriet, Lund

30 November, 2019 @ 19:00 - 1 December, 2019 @ 03:00

C.W. STONEKING (AUS)

Vi är otroligt glada att presentera den mytomspunne artisten C.W. Stoneking för första gången på Mejeriet. “Oväntat” är kanske det ord som bäst beskriver C.W. Stoneking. Eller, hur ska man annars beskriva en sådan stark fanbärare av amerikansk “roots-music”, som visar sig vara en ungdomlig vit australiensare. Han förbryllar de som hör honom för första gången och utmanar sina mest trogna fans var gång han gör något nytt. När han fick frågan vilken artist han helst vill arbeta med, svarade han: “Kanye West” – ett svar som hängde i luften en stund.

Förmodligen är det lättast att beskriva Stoneking som en ‘bluesartist’, men det är lätt hänt att den beskrivningen döljer vad som verkligen gör hans musik speciell. Det finns mycket däri! 1920-talets före-kriget-blues ligger till grund för mycket av hans musik – men även New Orleans-jazz, hokum, country, calypso och tidig rock-n-roll. Det som gör hans musik riktigt speciell är att han lyckas blanda dessa stilar från olika världsdelar och tidsepoker och få det att låta helt naturligt. C.W. Stoneking är även en otrolig historieberättare med mycket humor vilket är tydligt i hans textskrivande.

Han beskriver med egna ord: “It’s getting everything to unify really. The music,the flow of it, keeping it moving, with no dead spots. Then I guess having the lyrics and the meaning that flows in that too, you know? Getting it all to knit together in a way that, if you didn’t speak English maybe, you’d still be able to feel the melody, or the sounds of the words. If you did, then the meaning would also flow. That’s sort of what I’m trying to do, I guess.”

För en bluesartist är det viktigt att ha en intressant bakgrundsberättelse och en av anledningarna till mytbildningen kring C.W. Stoneking är berättelserna om att han ska ha vuxit upp med Aboriginer, varit lärling till en shaman i New Orleans, blivit skeppsbruten i Kongo osv osv. Historier som förmodligen ska tas med en nypa salt.

Stonekings säregna röst har på senare år hörts i nya sammanhang, som t.ex på Jack Whites album ‘Boarding House Reach’ och i barnfilmen ‘Tome of the Unknown’ tillsammans med Elijah Wood. Kanske hörs han snart tillsammans med Kanye West.. vem vet?

Support: J TEX
Med sin banjo och gitarr i handen gör J Tex ofta resan över havet mellan Danmark och Sverige – och med sig har han sitt americana-sound av blues och countrymusik. Efter sex album och ett nytt på gång, hör han till en av Skandinaviens mest intressanta artister som tar lyssnaren på en hjärtvärmande och charmig resa genom ett ständigt föränderligt ljudbild av fioler, basklarinet, sång och naturligtvis hans lysande gitarr och banjoarbete. Allt som allt en mycket karismatisk och charmig personlighet som märks i hans liveuppträdanden.

Warm-Up DJ: DJ UNDERTAKER
Martin Kubista, aka Dj Undertaker är en av värdarna bakom Malmöklubbarna Klubb Beatmaker (soul, funk, beat, ska, garage från 60 och 70-talet) och Tequila Twist (wild rhythm’n’blues & rock’n’roll from the 50’s and 60’s). Han spelar ofta på klubbar i Malmö och Köpenhamn, såväl som på festivaler i Sverige, Danmark och övriga Europa. Alltid med en noga utvald dansant mix av ovanliga och klassiska vinyl-singlar i skivboxen.

(Efter konserten börjar Mejeriets nattklubb KlubbEffekt som pågår till 03. Ni är välkomna att stanna utan extra kostnad om ni vill dansa av er! Effekt No14 – Mount Liberation Unlimited (Studio Barnhus) + ETER )

Åldersgräns: 13 år
Biljetter: 270 SEK
www.kulturmejeriet.se

Details

Start:
30 November, 2019 @ 19:00
End:
1 December, 2019 @ 03:00
Website:
https://secure.tickster.com/rb3ua4uzkg2yrgc

Venue

Mejeriet
Stora Södergatan 64
Lund, 22223 SE
+ Google Map