Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Crew of Me&You + The Guilt | KB, Malmö

3 May, 2019 @ 22:00 - 4 May, 2019 @ 04:00

Crew of Me&You, den nybildade elektroduon bestående av Sounds-medlemmarna Maja och Felix, ger sig ut på vägarna i vår och den 3 maj bjuder de upp till fest med nattklubbsgig på KB! Som uppvärmning bjuder Malmöduon The Guilt på danstokig punkrock och efter konserterna fortsätter festen med Tea & Timbe bakom skivspelarna på Stora och StatesVision i Scania!

Live på scen: CREW OF ME&YOU + THE GUILT
DJ Stora: Tea & Timbe | DJ Scania: StatesVision

Öppet: 22:00-04:00
På scen: 23:00
Förköp: 130 kr via www.kulturbolaget.se
I dörren: 150 kr (100 kr efter konserten)
Åldersgräns: 18 år

CREW OF ME&YOU
Sent 1990-tal bildade 5 tonårsvänner The Sounds, ett av de få band i sin genre som tagit sig utanför Sveriges gränser. Nästan 2 decennier och miljontals sålda skivor och konsertbiljetter senare, har grundarna Maja Ivarsson och Felix Rodriguez gått samman och bildat Crew of Me&You – en framfusig, provocerande och lekfull elektroduo.

Ofta när artister får ha en lång karriär, kommer det en tid när de känner att de vill utforska andra musikaliska riktningar och passioner som kanske inte helt passar in i deras nuvarande konstruktion. Istället för att försöka förändra soundet som redan finns, kan det ibland vara ett bättre alternativ att börja om från grunden och låta det utvecklas på sitt egna sätt. Med detta resonemang i tankarna startades Crew of Me&You.

”Vi kommer alltid vara rebeller i våra hjärtan och i vår musik”, förklarar Maja ”så den här nya resan längs en ny musikalisk väg är något vi är väldigt glada att få dela med varandra. Gör er redo världen, vi har varit redo sedan länge.. och det får mitt hjärta att slå snabbare bara genom att tänka på det”.

THE GUILT
The Guilt är en explosiv duo från Malmö. Med foten på gasen och laser i basen levereras gapig punkrock till enkla beats. Duon släppte sitt glittrande debutalbum i maj 2017 och satte elektropunken på dagordningen. Synth eller heavy, vem bryr sig!? Tobias (instrument) och Emma (sång) utmanar gränserna för traditionella genrer och levererar svettfest med sin elektronik med skrik. Det är ilsken gitarr, förlösande synthslingor och pumpande bastrumma.

Inspirerade av allt från Kiss, The Kills, PJ Harvey och Disfear har duon hittat en plats för att sparka högt och dansa lågt. Med siktet inställt någonstans mellan Roxette och The Germs har The Guilt landat i en danstokig punkrock. Just nu jobbar de på nytt material, nya maskiner, nya moves, för att flytta rövar och hissa ögonbryn.

Presenteras av Kulturbolaget

Details

Start:
3 May, 2019 @ 22:00
End:
4 May, 2019 @ 04:00
Website:
https://kulturbolaget.se/konserter/2019/crew-of-meyou/?utm_source=Facebook+Event&utm_campaign=CMY

Venue

Kulturbolaget
Bergsgatan 18
Malmö, 211 53 SE
+ Google Map