Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Förfest Tyrolens Progg- & Visfest: Vånna Inget, Kom Trasiga m.m.

16 August, 2019 @ 21:00

Dörrar kl 21, 18 årsgräns, dj’s spelar progg och visa. Kvällen avslutas med dans till diskodunk! Biljetter till förfesten, liksom kombibiljetter till förfest + festival med 100 KR RABATT finnes!

Visst är det underbart att Progg-& Visfestivalen på Tyrolen i Blädinge nu blivit en tradition (mer info: https://www.facebook.com/events/569876996855905/).

Och likt tidigare år utlovas en förfest hos oss på Kafé de luxe med härliga konserter!

21.30 Fahlgren & Far! Norea Fahlgren bjuder proggklassiker i egen tappning, sjungna på sitt eget vackra vis. Denna kväll kompas hon av farsan Martin, den drivande och känsliga gitarristen från Växjös psyk-folk-jazzband Zugspitze (RIP).

22.30: Kom Trasiga! Stockholmsbandet Kom Trasiga är den fristående fortsättningen på allas vårt tidigare favoritband John Pettri, och omskapar Dag Vags svängiga afropop-progg för nutidens musikälskande visionärer! Genom stämsång och dansanta rytmer behandlar de allt från torgskräck till synsätt, från fanatism till fromhet, från naturromantik, till utanförskap och idrott. Deras budskap till oss denna kväll är:
-Släpp allt annat, och boka en musikalisk överlevnadskurs, rytmiskt korrekt framförd av Kom Trasiga! Bandet rör sig utanför sedvanliga skivsläpp, men nedan kan ni se och höra när någon fångat dem på rörlig bild. Klicka och njut!

23.30: Vi passar på att blanda in lite punk från våra återkommande favoriter Vånna Inget! Den lokala förmågan Karolina Engdahl är sångerskan som växt sig ur Växjö och fram till fronten av punkscenen. I flera år har bandet Vånna Inget turnerat i såväl Japan, Sverige och USA. Vånna Inget återvänder nu äntligen till oss med albumet ”Utopi” och det med intentionen att sätta vartenda hjärta som råkar komma i dess väg i brand.

Att undgå Vånna Ingets pulserande vemodspunk kommer inte bara bli en utmaning, utan en smärre omöjlighet. Karolina sjunger som vanligt med en imaginär kniv mot strupen och med bröstkorgen uppfläkt för allmän beskådan, med sylvassa texter som skär djupt in i själen.

Passa på att nedan själva både se och höra er fram i deras nya album. Ni lär inte ångra er!

Välkomna!

Details

Date:
16 August, 2019
Time:
21:00
Website:
http://www.kafedeluxe.se/?info&id=62

Venue

Kafé de luxe
Sandgärdsgatan 17-19
Växjö, 352 30 SE
+ Google Map