Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lastkaj 14 + Vet Hut & Beckmörkt | KB, Malmö

8 January, 2021 @ 19:00 - 23:00

*** YTTERLIGARE NYTT DATUM – 8 JAN 2021 ***

Punksuccén Lastkaj 14 släpper nytt album och drar på turné som gör stopp på KB i Malmö fredag den 8 januari. Med sig har de dessutom support i form av Vet Hut och Beckmörkt!

LASTKAJ 14
Från att mestadels ha spelat för inbitna trallpunkare nådde Lastkaj 14 med fjärde albumet ”Becksvart” en helt ny lyssnarskara. Flitigt turnerande, en brinnande tro på det de gör samt en ständigt växande publik gör att LK14 idag står som ett av de absolut största punkbanden i Sverige!

I slutet av mars släpper bandet sitt nya album “Speglar och rök” som blir deras femte fullängdare. Så här beskriver Lastkaj själva skivan: “Inget nytt under solen bara mer, bättre, maffigare och fräsigare. Om ni hade hoppats på att hopp skulle finnas så är vi genuint ledsna! Det här går åt helvete, vi går åt helvete och ljuset är långt borta. Vi försöker däremot leverera eländet så att alla kan blunda och låtsas en stund. Vi vill att alla ska ta paus och le för ett ögonblick!”

Med det sagt kan det konstateras att Lastkaj-manifestet från 2003 fortfarande inte fått sin lösning, och kriget fortsätter.

“I en perfekt värld skulle inte Lastkaj 14 finnas. I ett perfekt land skulle alla tjäna 30 loppor i månaden, vara skuldfria och ha hus, familj och hund. Nu är det inte så och på grund av gemene hens oförmåga tvingas Lastkaj 14 ut i krig! Någon måste ju för helvete säga vad som är fel och kräva svar!”

SUPPORT: VET HUT
Vet Hut släppte sitt nya album “Med munnen full av hat” i slutet av december och har fått ett fenomenalt välkomnande av skivan och även de musikvideos som släppts i samband. Ett fullsatt Grand i Malmö stod som releasefest och kön ringlade sig ut på gatan. Nu i april kommer chansen att se bandet igen på hemmaplan!

Vet Hut har sedan starten 2013 släppt tre EP samt sitt senaste fullängdsalbum och etablerat sig som ett synnerligen stjärtsparkande liveband med bejublade framträdanden på bl.a. Malmöfestivalen, Garageprojektet i Hammenhög och Debaser Strand. 2020 är bandet bokat till Close-up båten och städer runt om i landet.

Den nya fullängdaren spelades in under fyra svettiga junidagar i Southsound Studio med Calle Fäldt bakom spakarna. Med det tidigare materialet bakom sig kändes steget naturligt till de nya låtarna som bandet beskriver som både snabbare och hårdare. Musiken har rört sig närmare klassisk svensk punk och tillsammans med sångerskan Jenka Jenkins aggressiva svårmod har bandet aldrig låtit bättre än nu.

SUPPORT: BECKMÖRKT
Skånska Beckmörkt såg dagens ljus 2016. Efter lite harvande av covers i repan började egna låtar falla på plats och 2017 släpptes det första albumet ”Den Sista”. Året därpå gjorde bandet sitt första gig och har sedan dess varit förband till Strebers, Dia Psalma, The Casualties, Lastkaj 14, Asta Kask m.fl. och det är åt det hållet Beckmörkt låter. Punk på svenska med stämmor i refrängerna. Bandet har nyligen spelat in tio nya låtar som mixas för fullt.

Åldersgräns: 18 år
Dörrar: 19.00 | På scen: 19.30

Information om flytten:
På grund av fortsatta publikbegränsningar och hänsyn till den pågående covid-19-pandemin har det bestämts att flytta fram spelningarna med Lastkaj 14 ytterligare. Konserten på KB i Malmö tillsammans med Vet Hut och Beckmörkt kommer nu att äga rum fredag den 8 januari 2021.

Håll i din biljett! Biljetter till både den 9 april och den 29 augusti gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas.

Presenteras av Kulturbolaget

Venue

Kulturbolaget
Bergsgatan 18
Malmö, 211 53 SE
+ Google Map