Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vånna Inget + The Entrepreneurs / 23.05 / Oceanen

23 May, 2019 @ 19:00 - 24 May, 2019 @ 01:00

Torsdag 23 Maj / 19.00 / 140 kr / 20 år

Oceanen och Up The Punx presenterar:

Vånna Inget
https://spoti.fi/2E1d1nG

Special guest: The Entrepreneurs
https://spoti.fi/30iNnEA
__

Dessa Malmöbaserade punkare har stått i fronten av scenen i flera år och trots sitt flitiga turnerande i såväl Sverige som USA och Japan har ny musik från det hyllade bandet lyst med sin frånvaro. Men nu är äntligen väntan över, redan i vår är de tillbaka med den nya plattan ”Utopi”.

Det nya albumet visar ett mer eftertänksamt Vånna Inget än tidigare, men den som tror att bandets patenterade och oefterhärmliga nerv och intensitet har gått förlorat har misstagit sig grovt. Karolina Engdahl sjunger som vanligt med en imaginär kniv mot strupen och med bröstkorgen uppfläkt för allmän beskådan, med sylvassa texter som skär djupt in i själen. Det taggtrådsstängsel som alltid tycks omge Tommy Tifts gitarrfigurer är vassare än någonsin tidigare. Vi är otroligt peppade på att de äntligen snart står på Göteborgsk mark igen

The Entrepreneurs har ett rykte som ett av Danmarks mest energiska liveband, och med sin debutalbum Noise & Romance som släpptes den 1 februari är de redo att erövra resten av världen.

Deras högljudda låtar kan beskrivas som experimentella variationer av några av rockens mest signifikanta undergener som punk, grunge och post-rock – alltid med en underliggande mörk och explosiv identitet. På det nya albumet kan man höra tydliga influenser av olika artister som Sonic Youth, Deftones och Jeff Buckley för att bara nämna några.

This show is presented in collaboration with PULS network – https://www.facebook.com/pulsnordiclivemusic

Details

Start:
23 May, 2019 @ 19:00
End:
24 May, 2019 @ 01:00
Website:
https://billetto.se/e/vanna-inget-biljetter-358843

Venue

OCEANEN
Stigbergstorget 8
Gothenburg, 414 63 SE
+ Google Map