Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vånna Inget | Watt Örebro INSTÄLLT

31 May, 2019 @ 20:00

Vånna Inget kommer äntligen tillbaka till Örebro!
Med sig har de den nya skivan Utopi fortfarande varm från pressarna!
Venue är Watt – Music & Friends
Biljettlänk nedan.

På de sex år som gått sedan Vånna Ingets senaste studioalbum Ingen Botten (2013) har de turnerat flitigt i Sverige, USA och Japan samt släppt liveskivan Vi tar alla minnen härifrån (2017) med den tillhörande fotoboken Regnbågar och krockade bilar. Men utöver den fristående singeln ”Vi har begränsat med tid från våra riktiga liv” (2015) har ny musik från Vånna Inget lyst med sin frånvaro.
När de nu återvänder med albumet Utopi är det med intentionen att sätta vartenda hjärta som råkar komma i dess väg i brand. Att undgå Vånna Ingets pulserande vemodspunk kommer inte bara bli en utmaning, utan en smärre omöjlighet. Ett krig mot sina instinkter. Vånna Inget må ha verkat under vår radar, ibland varit på gränsen till frånvarande, men så fort man möts av de inledande tonerna i öppningslåten ”Eld” spelar ingenting av det längre någon roll. Allting är förlåtet.
Utopi är eventuellt mer eftertänksam än föregångarna Ingen Botten och Allvar (2011). Orden och texterna är noggrannare avvägda, arrangemanget mer utstuderade och orkestern tycks inte längre försöka vinna på ren styrka och energi. De har lärt sig att uthållighet är minst lika relevant för att nå knockout.
Därmed inte sagt att Vånna Ingets patenterade och oefterhärmliga nerv har gått förlorad. Karolina Engdahl sjunger som vanligt med en imaginär kniv mot strupen och med bröstkorgen uppfläkt för allmän beskådan. Så att vi ska förstå att hon blöder lika ymnigt som vi och att hon dessutom gjort sig besväret att sätta ord på känslorna. Vilket hon som vanligt gör så oändligt mycket bättre än vad vi själva ofta förmår. Och det taggtrådsstängsel som alltid tycks omge Tommy Tifts gitarrfigurer är vassare än någonsin tidigare.
Vånna Ingets intention med Utopi är att låtarna och texterna ska betyda exakt det som lyssnaren själv känner då hen hör dem. Det finns inga rätt eller fel. Alla känslor, allas respektive tolkningar, är precis lika sanningsenliga och lika mycket värda. Med andra ord är Utopi inte klar förrän nu, när den släpps. Först när sångerna nu får tolkas uppnår de sin fulla potential. Utopi är vår att ta hand om, att älska och förvalta.
På Utopi förstärks Vånna Inget av Christine Owman (sång), Johanna Engdahl (sång), Dan Sigurdsson (piano, synt och sång) och Andy Dahlström (bas). Andy Dahlström har även gjort albumets layout efter illustrationer av Karolina Engdahl.
Vånna Inget är Karolina Engdahl, Tommy Tift, Joel Nevrup, Christine Owman och Andréas Almqvist. Utopi är deras tredje studioalbum.

Details

Date:
31 May, 2019
Time:
20:00
Website:
http://www.tickster.com/events/9f6dx8d1zw9n3kp

Venue

Watt – Music & Friends
Oskarsparken 1
Örebro, 70212 SE
+ Google Map