Sara Ahlcrona – Machoman

Sara Ahlcrona – Machoman

FRÅN ZÄTA TILL SARA

“Jag var på en musikfest och där kom det in en tjej och ställde sig och sjöng. Jag vände blicken mot henne och plötsligt stod allting still. Hon sjöng så underbart att jag helt enkelt höll på att smälla av. Jag har kompat många sångerskor men det här var något utöver det vanliga. Jag upptäckte henne där och då. Det var som att se Antarktis för första gången”, berättar Jan Sigurd ömsint om för sta gången han hörde Sara Ahlcrona. Därefter inledde de ett samarbete som nu resulterat i en singel från en kommande CD, Machoman.

Det här är modern vispop med akustisk gitarr i centrum, långt från musiken han gjorde med Monica Zetterlund, men ändå kanske inte. Om inte annat så anar man en röd tråd i pianospelet och i texterna, för vilka han belönades med Piratenpriset i fjol(2005).

Med på inspelningarna har han sina vapendragare Bo-Göran Sahlin på gitarr, Per Melin på trummor (med förflutet hos Björn Afzelius i Globetrotters) och Patrik Albin, bas.

För att parera de akustiska idealen valdes producenten Dan Bornemark som givit produktionen ett modernt och fräscht sound.

Blonda, söta Sara Ahlcrona har förvisso sjungit från scen förut men det här är första gången hon på CD når ut till en bredare publik. Hennes far Bengt Ahlcrona är en legendarisk, semiprofessionell jazzvibrafonist, som fortfarande är aktiv.

“Det har varit vinter länge nog. Jag vill att den här musiken ska andas vår och sommar, få oss att längta efter att strosa i parken och vandra vid havet. Den skulle inte kunna släppas någon annan gång på året”, säger Jan Sigurd och blickar längtansfullt genom fönstret. “Det här är min ´Under the boardwalk`. Utanför fönstret skiner solen och hade vädret i stället varit runt tjugo grader hade man gladeligen lagt sig på stranden med Machoman i lurarna ackompanjerad av måsarna i skyn och vågorna i vattenbrynet.

Jan Sigurd har tidigare givit ut CD-skivorna:

– “Love is a dog that bites”

– “Det finns dagar”(med Monica Zetterlund).

– “Hallå, ja” (med Jalle Lorensson från Wilmer X)

– “Så vill jag älska dig” (med Anna-Mia Barwe)

– “Tillvaratagna affekter”(Med Olof Höjer).

Det här är hans och Saras första gemensamma utgåva för Heptown Records.

via Sara Ahlcrona – Machoman | HepTown Records | Get it @ HepCat Store.

Leave a Reply