”When You Are Completely Stuck And You Finally Give Up And Move On” — New Single From Råhypnos June 3rd

Alternativa duon Råhypnos släpper den 3 Juni nya singeln “I’ll Bury You””. Låten är den andra singeln att släppas från deras kommande andra fullängdare ”What is Real?” som kommer släppas i höst.

Till skillnad från senaste singeln ” Starving Skin” med sin finstämda skevhet är ”I’ll Bury You” mer uptempo . Rösterna står dock fortfarande i fokus med stämsång, ackompanjerade av ackustiska gitarrer och dragspel.

”I’ll Bury You” är inspelad i Pablos kök för att skapa känslan av att sitta runt köksbordet och spela tillsammans.

-I’ll Bury You tolkar känslan av när allt redan har sagts i förhållande till en motpart och man fullkomligt kört fast och man till slut ger upp och går vidare.

PRESAVE LINK


Råhypnos is an alternative duo that consists of Nadja Virgé and Pablo Rautenberg and was formed in Gothenburg in 2015. The self-titled debut EP from 2016 was described by critics as dark indie mixed with modern pop influences. The first full-length “Do We Wan’t It?” from 2018 had a large soundscape with distorted Råhypnos är en alternativ duo som består av Nadja Virgé och Pablo Rautenberg och bildades i Göteborg 2015. Självbetitlade debut EP:n från 2016 beskrevs av kritiker som mörk indie blandat med modern pop. Första fullängdaren ”Do We Wan’t It?” från 2018hade ett stort ljudlandskap med distade gitarrer som mötte elektroniska ljudlandskap.
 
Under 2021 spelade Råhypnos in nya fullängdaren ”What is Real?” som kommer släppas i höst. Soundet på nya låtarna är intimt avskalade med akustiska gitarrer och stämsång i fokus i kombination med orglar, synthesizer och dragspel. Låtarna har spelats in i Pablos kök för att försöka skapa känslan av att sitta runt köksbordet och spela tillsammans. 22april släpptes första singeln ”Starving Skin” och 3 juni släpps andra singeln ”I’ll Bury You”.
 
-I’ll Bury You tolkar känslan av när allt redan har sagts i förhållande till en motpart och man fullkomligt kört fast och man till slut ger upp och går vidare säger sångerskan Nadja Virgé.
 
Live har bandet bjudit in spännande musiker och senaste spelningen då de öppnade för King Dude 2019 på Musikens hus i Göteborg var det sammanlagt 7 personer på scen. De som förstärkte Råhypnos på scen var från olika band, däribland URAN GBG och Merv Griffin Show.
  • Harmonierna flödar och de lyfter verkligen varandra och i refrängen blommar alla knoppar ut i en mörk blomsteräng
  • Kombinationen av det mörka dragspelet och de lekfulla gitarrerna skapar en intressant kontrast till varandra där mörker möter ljus.
  • Återigen har duon lyckats skapa en låt med så personligt uttryck att man direkt hör att det är Råhypnos.
  • Sällan en så avskalad låt förmedlar en sån direkt och medryckande känsla.

Råhypnos (bandcamp.com)

Råhypnos (@rahypnos) • Instagram photos and videos