American Ska-legends THE TOASTERS to Växjö

HepTown är snabba att haka på detta legendariska band sedan åratal av samarbeten och Fredagen den 15 April är det dags för den småländska publiken att få uppleva dessa NY gossar på Växjös bästa scen. Kafe Deluxe är stället, SKA är musiken och THE TOASTERS är bandet!

För trettio år sedan tände ett gäng uppkomlingar en gnista på Manhattans Lower East Side. En gnista som satte fart på fantasin inom den amerikanska musikscenen och orsakade en brand som spred sig över hela världen. Musiken var ska och bandet var THE TOASTERS.

2-Tone soundet återskapas till sin egen avbild av denna ostyrda grupp musiker som synkade det klassiska 70-tals brittiska ljudbilden med ett stänk av EAST SIDE punkrock. Detta betraktas som föregångare till den tredje vågen av ska. Glöden och arvet som testamenterats av The Specials, The Selecter, The Beat och Madness återupplivades och THE TOASTERS turnerade flitigt på vägarna.

Med ungefär fem tusen spelningar bakom sig är gnistan fortfarande vid liv och bandet är redo att fira 30 år som band med en jubileumsturné. Några av ansiktena är utbytta men energin är densamma. THE TOASTERS distinkta ljud har nyligen kännetecknas som ett av CBGB: s 20 viktigaste frekvensbanden (Clear Channel Radio) och ingenting kunde göra bandet stoltare än att vara rankad där uppe med de personliga hjältarna The Ramones.

Det har varit mycket uppmärksamhet i tidningar som Billboard, New York Times, Alternative Press,  på MTV och många andra medier, men bandet har varit mer intresserade av att spela för fansen. I detta syfte har gruppen åtagit sig uppdrag över hela världen och spelat från Sibirien till Istanbul och tillbaka, där de öppnat upp vägar för andra att följa. Enligt sångaren Bucket kan inget överglänsa vibbar av en svettig fullpackad klubb med publiken i ansiktet.

Det är viktigt att inte glömma var du kommer ifrån! Många band har en tendens att göra det men inte THE TOASTERS!

www.toasters.org
www.heptown.com

BILDER:
http://toasters.org/media/Toasters_UnitedStatesLineUp_2010.jpg

http://toasters.org/media/ToastersPressPhoto_2007.jpg

http://toasters.org/media/ToastersPressPhoto_2010.jpg

Leave a Reply