Babian – “Heja Dom Som Vinner!” – nya albumet ute 23 november

BABIAN – Heja Dom Som Vinner! – Heptown Records CD/LP/Digitalt

Babian presenterar: “Heja dom som vinner!”

Med “Heja dom som vinner!” ställer Babian diagnos på den svenska streberkulturen. Bandets tredje skiva är en guidad tur genom en epok där historien skrivs om så fort vindarna vänt och livbojar bara delas ut till de som självmant lyckats simma i land. Texterna är bitska och mångbottnade och nerverna sprakar som avklippta elkablar. Lugnare nummer som “östersjöns vida vatten” seglar in som mörka moln under det maniska högtryck som utgör huvuddelen av skivan. Med sånger som “allt är ljug”, “ta det till domstol” och “goodbye & adjö” ger Babian musikbranschen en känga och river ner alla tomma kulisser!

Ryggraden i produktionen är fortfarande den energiska rock som alltid varit Babians kännetecken men i flera låtar har en ny, mörkare ljudbild letat sig in. Bandet fegar inte heller för att kasta sig ut i det okända och skivan innehåller såväl programmerade trumbeats som pianoballader och suggestivt orkestrerade akustiska låtar. Med Miss Li’s gitarrist och låtskrivarkollega Sonny Boy Gustafsson i producentstolen och en handfull fantastiska gästmusiker, bl. a. Anders Ljunggren från Trummor & Orgel, målar Babian med bredare pensel.

Babian är ett Malmöbaserat garagerockband som bildades i slutet av 2006. Med sitt primitiva sound och sin excentriska scenshow har Babian blivit ett unikum inom svensk rock. Debutskivan “fullproppad, listtoppad, livrädd och uppstoppad” släpptes feb. 2009. I slutet av samma år nominerades den till P3 guld och den legendariske musikskribenten Lennart Persson hyllade Babian som sitt nya favoritband.  Ett år senare släpptes uppföljaren “hälften dör av fetma” som även den fick lysande recensioner och ett flertal singlar på rotation i radio. Babian har under åren spelat på majoriteten av Sveriges stora festivaler och Roskilde-festivalen samt medverkat i P3 live och gjort div. framträdanden i TV och radio.

LP versionen innehåller en extra nerladdningslåt som inte är med på CD versionen.

BABIAN är
tobias allvin (sång, gitarr, piano), conny andersson (gitarr, sång),
anders baeck (trummor, sång) och christian norefalk (bas)

1. Ung man
2. Tillbaks i business
3. Peter Pan
4. Allt är ljug
5. Ljuset
6. Om inte nu så när?
7. Östersjöns vida vatten
8. Tid
9. Ta det till domstol
10. Vi lär som vi lever
11. Goodbye & adjö

Diskografi:
Kärlek i Paket – 7” single 2010
Hälften Dör Av Fetma – CD/LP 2010
Fullproppad, listtoppad, livrädd & uppstoppad! ­ – CD/LP 2009

För mer info kontakta:
SKIVA Promotion
info@skiva.se
Christian Östlund
0708-949157
031-7001200

www.skiva.se
http://facebook.com/skivapromotion
www.babian.nu
www.facebook.com/babian

Distribution Sound Pollution

Leave a Reply