Citat Vånna Inget

VannaInget_IngenBotten_CD_front_450Citat från recensioner av nya Vånna Inget plattan “Ingen Botten”

Det är så direkt och enkelt att ta till sig. Trots det har de förmågan att variera materialet och inte tugga sig fast på ett ställe.
/Henrik Lindberg, Östgöta Correspondenten

Idag har vi Vånna Inget. Mer positivism, mindre suicidal gothrock, men dysterheten bär samma lättnynnade drag och framgångsrecept som Masshysteri. När det är bra är det strålande, som i ”Hemlighet” och ”Dansar”.Men jag suktar efter att de ska spräcka den välstrukna popkostymen med ettrig punk lite oftare.
/
Christoffer Röstlund, Metro

Det här är punk med rötterna ned i 80-talets allra mörkaste postpunkvrår, till Tant Strul och sena Ebba Grön. För mer samtida referenser tänk Invasionen, Tysta Mari och Masshysteri. På något sätt har genren blivit mer aktuell än någonsin och Vånna Inget har ett sätt att föra sig med driv, sorgset melodiösa gitarrslingor och ödesmättad orgel som går rakt in i hjärtat, för trots de tydliga referenserna bakåt i tiden känns det inte ett dugg otidsenligt.
Ralph Bretzer, Skånskan

Med melodier som för tankarna till Broder Daniel sjunger Karolina Engdahl om hur det är att vara nere i Helsingborg, om att vara ett olyckligt spöke i Helltown. Och ”vem fan sa att livet var lätt?
/Stina Linde, HD

…men Jari Haapalainen har gett Vånna inget en smutsigare kostym den här gången. Att skivan är inspelad live i studion ger också liv åt låtarna, som inte sällan växlar i tempo.
/Tomas, Högt o Lågt

Svenska punkband balanserar rätt ofta på en tunn linje mellan briljans och pretentiöst dravel. Risken finns att det blir konstlat och stelt eller oseriöst och putslustigt. Småländska Vånna Inget hamnar dock på rätt sida av denna linje med sina allvarsamma och melankoliska texter.
/Dennis Fahlgren, Norran

Mer mogen man kanske skulle kunna säga, även om punk och mognad kanske inte är det man tänker på som en kombination.
/Marcus Melinder, Allehanda

Leave a Reply