När det vackra finns att finna i det sköra och imperfekta

Alternativa duon Råhypnos släpper den 22april nya singeln “Starving Skin”. Låten är den första singeln att släppas från deras kommande andra fullängdare”What is Real?” som kommer släppas i höst.

Nya singeln “Starving Skin” visar på Råhypnos ständiga äventyrslust att skapa nya sound vid varje släpp. Till skillnad från debutalbumet ”Do we wan’t it”, så är ”Starving Skin” intimt avskalad och direkt, med ett nästintill helt akustiskt sound.Rösterna står i fokus med stämsång, ackompanjerade av vemodigt klagande gitarrer.

Låten är inspelad i Pablos kök för att skapa känslan av att sitta runt köksbordet och spela tillsammans.

– Starving Skin som handlar omlängtan efter ljus och hopp skrevs mitt i den mörkaste årstiden. Tiden då man knappt hinner se solen innan det blir mörkt igen och känslan av blöta kalla fötter. Den mynnar sedan ut i en hoppfull känsla av att vårluften sveper in och väcker allt till liv igen.

Råhypnos är en alternativ duo som består av Nadja Virgé och Pablo Rautenberg och bildades i Göteborg 2015. Självbetitlade debut EP:n från 2016 beskrevs av media som mörk indie blandat med modern pop. Första fullängdaren ”Do We Wan’t It?” från 2018hade ett stort ljudlandskap med distade gitarrer som mötte elektroniska ljudlandskap.

Under 2021 spelade Råhypnos in 10 nya låtar som kommer släppas i höst. Soundet på nya låtarna är intimt avskalade med akustiska gitarrer och stämsång i fokus i kombination med olika orglar, keyboards och dragspel. Låtarna har spelats in i Pablos kök för att försöka skapa känslan av att sitta runt köksbordet och spela tillsammans.22april släpps första singeln ”Starving Skin”.

-Starving Skin är ett strålande exempel på när det vackra finns att finna i det sköra och imperfekta. Säger sångerskan Nadja Virgé.

Live har bandet bjudit in spännande musiker och senaste spelningen då de öppnade för King Dude 2019 på Musikens hus i Göteborg var det sammanlagt 7 personer på scen. De som förstärkte Råhypnos på scen var från olika band, däribland URAN GBG.

Råhypnos (bandcamp.com)

Råhypnos (@rahypnos) • Instagram photos and videos