Sara Ahlcrona – Vackert Väder

Sara Ahlcrona – Vackert Väder

Heptown Records följer upp succén Machoman med ytterligare en dubbelsingel av Sara Ahlcrona: “Vackert väder” och “Som en vind”, bägge skrivna av Jan Sigurd med förflutet som låtskrivare hos Monica Zetterlund.

Dessa sånger är genuina sommarlåtar som var och en fångar aspekter av den svenska sommaren när den är som bäst; “Vackert väder” handlar om en dag på Hven, den bortglömda, glittrande svenska sagoön mitt i Öresund – ett paradis på jorden.

“Som en vind” är en modern korsning mellan visans Bellman och New Orleans – swamp music från norra halvklotet.

Jan Sigurd och Sara Ahlcrona brukar uppträda tillsammans på Hven varje sommar och det här är deras musikaliska hyllning till ön och den årstid vi alla svenskar har så varma känslor för. Sara och bandet har lagt ner stor möda på att det verkligen ska låta live i studion och de musikaliska insatserna är förstatagningar, känslor fångade i flykten.

Låtarna är hämtade från en fullängds-CD som släpps till hösten.

Jan Sigurd har tidigare givit ut CD-skivorna:

– “Love is a dog that bites”

– “Det finns dagar”(med Monica Zetterlund).

– “Hallå, ja” (med Jalle Lorensson från Wilmer X)

– “Så vill jag älska dig” (med Anna-Mia Barwe)

– “Tillvaratagna affekter”(Med Olof Höjer).

Det här är hans och Saras första gemensamma utgåva för Heptown Records.

via Sara Ahlcrona – Vackert Väder

Leave a Reply