Sara Ahlcrona – Som En Vind

Sara Ahlcrona – Som En Vind

Sara är sångerskan som just är på väg att bryta igenom. Från denna, hennes fullängdsdebut “Som En Vind” har tidigare släppts två singlar från skivan, “Machoman” följd av titelspåret “Som En Vind”. Båda har spelats flitigt i svensk lokalradio/P4.

“Som En Vind” innehåller 12 somriga, radiovänliga låtar. Musiken är lättlyssnad men med kluriga, melodiska refränger och texter som länge hänger kvar i luften.

Sara är ung men ingen duvunge. Hon kom tidigt in i musikens värld med en far som är jazz-vibrafonist. Hon har själv sjungit iflera år, jazz, pop och visor. Med “Som En Vind” stiger hon nu ut i solskenet och visar prov på en enormt vacker och fängslande röst.

På albumet spelar flera gamla rävar, välkända från det svenska musiklivet. Per Melin spelade trummor bakom Björn Afzelius i Globetrotters. Patrik Albin har spelat bas i Tolvan Big Band.

B G Sahlin är en välkänd kompgitarrist som suttit in bakom många artister genom åren och Thomas Nyberg kan höras på ett flertal av Mikael Wiehes album. Text och musik är skrivna av Jan Sigurd som skrivit för och kompat Monica Zetterlund under hennes sista turné.

Skivan är producerad i YLA sturios under 2006-7 av Amir Aly som tidigare producerat bl a Jill Jonsson, Nanne Grönvall och Shirley Clamp.

Tracklisting:

1. Machoman

2. Still My Only Love

3. Vackert Väder

4. Some En Vind

5. Kom

6. Bäste Vän

7. Mr Busy

8. Perfect Place

9. I Alla Fall Mig

10. Cafe’ Au Lait

11. Flyga

12. Diamonds In A Dream

via Sara Ahlcrona – Som En Vind

Leave a Reply