J. Tex & the Volunteers – One Of These Days

J. Tex & the Volunteers – One Of These Days

2. album fra Danmarks stærkeste fortolker af amerikansk hillbilly-country.

Tænk på The Band`s albums fra sidst i 60erne/først i 70erne. Tænk på musik-lydsporet fra filmen O Brother Where Art Thou. Og tænk så på en dansk sanger/musiker, der med sin egen personlige vinkel, sit eget twist og touch og ikke mindst sit helt eget skæve glimt i øje og stemme graver dybt efter amerikansk musiks dybeste rødder og fisker flittigt i smeltediglen af country, rockabilly, blues, bluegrass, jazz, swing og oldtime musikken. Så tænker du på, så vil du for dit indre øre høre J. Tex & the Volunteers. J. Tex, sanger, sangskriver musiker, frontmanden i foretagendet er døbt Jens Einer Sorensen, bosat i København det meste af sit liv, men født 42 år siden i Detroit, Michigan, U.S.A.

J. Tex & the Volunteers debuterede for 2 år siden med den DMA-Folk-nominerede CD ”Lost Between Clouds Of Tumbleweed And Space”.

Nu er 2`eren ”One Of These Days” klar med endnu en og denne gang bevægeder J. Tex & the Volunteers sig endnu dybere ned i både “the rural south”, det landlige syden af U.S.A.. og ind i sig selv. Og De kommer ud med en god halv snes sange, befolket med elskelige, kiksede bonderøve, som det går skidt i livet. Men som J. Tex (Jens Einer Sørensen) fremhæver. -Vi holder med de der fattige, kiksede typer, og prøver at skildre dem i mine løgnehistorier af sange med varme, humor, solidaritet og loyalitet.

-Jeg kan se mig selv mange steder i sangenes person-galleri og, jeg ved fra mig selv, at den bedste måde at overleve en ond og grusom verden er at kunne se sig selv udefra, kunne grine af sig selv.

Til det ny J. Tex & the Volunteers-album har Tex fundet èt af 80/90ernes store danske producer-navne, Kim Hüttel frem. Hüttel producerede i sine velmagstdage de største navne herhjemme, fx Johnny Madsens gennembrud Udenfor Sæsonen, Henning Stærks Dreams To Remember, CV Jørgensen I Det Muntre Hjørne, Flow My Firetear med Sort Sol og Kim Larsens Wisdom Is Sexy, alle de albums bærer Kim Hüttels navnetræk på omslagene. Men for små 10 år siden fik Kim Hüttel nok af musik-branchen og har siden holdt sig yderst diskret i baggrunden..Indtil han for nylig løb ind i J. Tex. Kim Hüttel skriver på coveret til One Of These Days, at mødet med J. Tex har givet ham gløden og kærligheden til musikken tilbage. Et af numrene på albummet, That`s What You Want er helt og holdent Hüttels produktion, ellers er han krediteret som “mixing producer” og ryster tamburin, spiller orgel og slår på en gede-klokke, en goatbell rundt omkring på One Of These Days.

I 3 af sangene på One Of These Days synger J. Tex sammen med country- og rockabilly-sangerinden, Lynda Kay fra Texas. Vi fandt Lynda Kay på MySpace, faldt for hendes stemme..og opdagede, at hun skulle synge i Malmø, så vi inviterede texanerinden til København. Hun sagde ja tak og blev hængede 3 dage under indspilningen af albummet hjemme i J. Tex´ lejlighed på Østerbro. Det resulterede blandt andet i en øm og dybfølt duet mellem Kay og J.Tex i Lynda Kay-balladen, All I Ever Wanted To Do. Bortset fra den, en Woodie Guthrie-sang, DoReMi og John Prines Paradise har J. Tex selv skrevet resten af sangene på One Of These Days.

J. Tex siger, at han på ”One Of These Days” for alvor har fundet sin egen stemme at synge med. Vi har også arbejdet flere måneder i bandet med det musikalske udtryk vi ønskede at pladen skulle fremstille. -Jeg glæder mig til, siger J. Tex, -at folk skal høre ”One Of The These Days”, som ikke mindst i kraft af Kim Hüttels gode ører er kommet til at lyde helt præcist som vi havde drømt om fortæller den 42 år gammel amerikansk fødte, i København bosatte urban cowboy.

Tracklist:
1. Man Of The House
2. That’s What You Want
3. One Of These Days
4. Getting All Wrong
5. Misery
6. Shrimps & Salads
7. (Hope You Ain’t) Been There Yet
8. October 86
9. Big Bad Woman
10. All I Wanted Was You
11. Did You
12. Paradise
13. Do re Mi
14. Banjo Surf

J. Tex & the Volunteers are:

Jens Einer Sørensen: Lead Vokal, Guitar, Banjo, Mandolin, Violin
Frank Borgaard Jensen: Bas, Baritone guitar, Banjo, Kor
Peter Knudsen: Steel Guitar, Guitar, Kor
Jason Bedard: Trommer, Percussion, Kor

via J. Tex & the Volunteers

Leave a Reply