RECENSIONS CITAT – BABIAN

Lite recensionscitat på “Heja dom som vinner”, det nya albunmet med Babian utgiven på HepTown Records.

SYDSVENSKAN 4/5 (Håkan Engström)
”Humorn och energin får orden att leva – formuleringarna svänger, diftongerna kränger. Detta är ingen platt diskbänkspop, det är manisk soulrock om än med glassigare sound och större palett (stråkar! samba!) än tidigare album.
Mästerstycket är den milt bombastiska och sentimentalt arrade ”Ung man”, om allt ont som rastlösa testosteronmän åsamkar omvärlden – och sig själva.”

SKÅNSKA DAGBLADET 4/5 (Ralph Bretzner)
”När bandet lägger i högsta växel har de en kraft som få andra på den svenska rockscenen. Att de sedan är ett lysande liveband gör inte saken sämre”
HALLANDS NYHETER 4/5 (Magnus Johansson)
”Babians bästa album hittills! De finurliga texterna på ”Heja dom som vinner” är det som grundmurar skivan som en av de bästa på svenska i år.”

CITY 4/5 (Fredrik Lindstrand)
”Babians mest fulländade album hittills. ”

SLITZ 4/5 (Mats Rydström)
”Debuten ”fullproppad, listtoppad, livrädd och uppstoppad” var den bästa skånskspråkiga rocken sedan Bob Hunds glansdagar, eller Kal P Dal. På tredje skivan har deras punkiga garageblues- här bäst exemplifierad med programförklaringen ”Tillbaks i business” breddats rejält. Singeln Peter Pan har trummaskin, Ljuset är folkrock och östersjöns vida vatten är en oehört fin gitarrballad.”

SMÅLANDS POSTEN 4/5 (Ola Claesson)
”Formen måste utvecklas för att hållas vid liv. Det är viktigt att minnas att även musik som framstår som korkad bör vara intelligent. Annars funkar det inte. Just nu är Babian ett av de mest korkade banden vi har – och därmed ett av de smartaste.”

Norran 4/5 (Lars Andersson)
”Skulle jag få välja ett band just nu till sommarens Trästockfestival så vore det Babian. Skåningarna är nu framme vid sitt tredje och jämnaste album. Klassisk garagestök, soul, och några av de smartaste refrängerna ni kommer att höra i år.”

Leave a Reply