Saturday Dec. 7 at Mejeriet, Lund – X MAS BASH 2013

  • Retro Blaster X MAS Bash den 7 december 2013
  • Dörrar: 21:00 – 02.00
  • Live på scen: 21:30
  • Entre: 220SEK
  • Mejeriet, Stora Södergatan 64, Lund, Sweden
  • Tickets: hepcat.se / tickster.se

PÅ SCEN:

  • Who Slapped Gene –Gene Vincent och Blue Caps tribute band med gräddan av muskier.
  • Wild Wax Combo –50’s original rockabilly stil
  • Java Skull – Skitig garagerock ut till fingerspetsarna
  • DJ – Martin DjUndertaker Kubista

En kväll fylld med amerikansk rotmusik smäller högst på julklappslistan.
Med legendariska Wild Wax Combo och deras galna garage rockabilly, Gene Vincent och de mest finurliga Java Skull galningarna på scen vet du redan nu att du måste vara där..

WILD WAX COMBO (DK)
Tremannaband från vårt grannland Danmark, närmre bestämt från Köpenhamn. De bildades 1996 av medlemmar från andra band som tillsammans hade visionen att spela vild och rå 50-tals rockabilly – men – med ett modernt stuk.

Wild Wax Combo har spelat på Shake the Shack Rockabilly Ball och Viva Las Vegas Show! De släpper till våren sitt femte album, denna gång på HepTown Records. De har varit ett återkommande inslag i X-MAS BASH – en given succe!
www.wildwaxcombo.dk

WHO SLAPPED GENE (DK)
Ett Gene Vincent och Blue Caps tribute band som skapats av några av skickligare musikerna på rockabilly scenen som Rene Karlsson och Mikael Findanis från Wild Wax Combo, Tim Kristensen från Johnny Horsepower och förr Nekromantix, och Walter Clerici, som också kommer från den dansk och internationell Gypsyjazz scenen. Tanken med bandet är att återskapa ljudet från de legendariska Capitol inspelningar samt att föryngra de glada och berusande levande scenframträdanden från 1956.
https://www.facebook.com/WhoSlappedGene

JAVA SKULL (DK)
Java Skull drar in dig i ett rökfyllt rum, där en förkärlek för långsamma blues riff och en rå nerv från en svunnen tid härjar. Bandet består av Marco Burro och Uncle Jakob, från avsomnade The Untamed, som kan sin skitiga garagerock ut till fingerspetsarna, vilket de tydligt visar med det nya bandet Java Skull.
https://www.facebook.com/javaskull666

HEPTOWN
HepTown är en Lundabaserad organisation som började som swingklubb i Stortorgets källare 1999. Med Psykakutes gamla ambulansgarage som bas driver vi idag en omfattande swingkursverksamhet i regionen, skivbolaget HepTown Records, egna butiken HepCat Store, klubbar, konserter och annat som gör livet värt att leva.

Leave a Reply