Råhypnos släpper den tredje singeln ”Heart Full of Longing” den 9 september

Alternativa duon Råhypnos släpper nya singeln “Heart Full ofLonging” den 9 september. Låten är den tredje och sista singeln att släppas från deras kommande andra fullängdare ”What is Real?” som släpps 28 oktober.

Video Here

Preview Here

De akustiska gitarrerna i de två senaste singlarna har nu bytts ut mot en malande elgitarr med ett sound likt en båtmotor i lågvarv  och en synth som skrapar. Nadjas sång är intimt nära och känslosam med en text som känns som om den ligger henne varmt om hjärtat.
– Heart Full of Longing är en låt om längtan, försoning och trasiga själar. En låt tillägnad alla pappor där ute. En del som vandrat vidare, en del som fått frid och en del som fortfarande försöker.– Nadja

Bio

Råhypnos is an alternative duo that consists of Nadja Virgé and Pablo Rautenberg and was formed in Gothenburg in 2015. The self-titled debut EP from 2016 was described by critics as dark indie mixed with modern pop influences. The first full-length “Do We Wan’t It?” from 2018 had a large soundscape with distorted Råhypnos är en alternativ duo som består av Nadja Virgé och Pablo Rautenberg och bildades i Göteborg 2015. Självbetitlade debut EP:n från 2016 beskrevs av kritiker som mörk indie blandat med modern pop. Första fullängdaren ”Do We Wan’t It?” från 2018 hade ett stort ljudlandskap med distade gitarrer som mötte elektroniska ljudlandskap.

Under 2021 spelade Råhypnos in nya fullängdaren ”What is Real?” som kommer släppas i höst. Soundet på nya låtarna är intimt avskalade med akustiska gitarrer och stämsång i fokus i kombination med orglar, synthesizer och dragspel. Låtarna har spelats in i Pablos kök för att försöka skapa känslan av att sitta runt köksbordet och spela tillsammans. 22 april släpptes första singeln ”Starving Skin” och 3 juni släpps andra singeln ”I’ll Bury You”.

-I’ll Bury You tolkar känslan av när allt redan har sagts i förhållande till en motpart och man fullkomligt kört fast och man till slut ger upp och går vidare säger sångerskan Nadja Virgé.

Live har bandet bjudit in spännande musiker och senaste spelningen då de öppnade för King Dude 2019 på Musikens hus i Göteborg var det sammanlagt 7 personer på scen. De som förstärkte Råhypnos på scen var från olika band, däribland URAN GBG och Merv Griffin Show.

Socials

Råhypnos (bandcamp.com)

Råhypnos (@rahypnos) • Instagram photos and videos