ALIKA – FREDLÖS – Singelsläpp 2:e September

Singelsläpp från Alikas kommande debutalbum.

ALIKA_FREDLÖS_3000x3000.jpg


Malmöbaserade Alika är svartsynt postpunk framfört med akustiska instrument i symbios med synthar, trummaskiner och samplingar. Grunden vilar tungt på en malande kontrabas, spelad med stråke.
Vibbarna från band som SistersofMercy och Cortex ligger tungt, men missta inte – Alikas unika sound är något du aldrig hört förut.

Skivans första singel Fredlös är en virvlande historia i högt tempo om snabba pengar och det efterlängtade lyftet från skitlivet och in i glittrande salonger. Det går ju åt helvete, så klart. Det gör det alltid för träskbarn som Alika.

I den här låten visar Alika upp mer rock’n’roll och spretiga gitarrer än de flesta av skivans övriga spår, utan att tappa sitt karaktäristiska sound. Det är vasst, annorlunda och mörkt.

Bakom Alika står Bengtsson som frontman och vilseledare, Johan Börnå-Lindén som kontrabasist och knivslipare, samt Simon Kullberg som slagverkare och tvivelaktighet.

Lyssna Här

  • Dystopiska visor i postpunk-fodral. Klassisk musik möter Dead Kennedys, ungefär.
  • Upptempo och rivigt när trion går loss på kontrabas och slidegitarrer i en låt som handlar om att skaffa smutsiga pengar – snabbt.
  • Producerad av Tommy Tift (Vånna Inget/True Moon).

Bandcamp