Göteborgs baserade Råhypnos släpper ny skiva 28 Oktober

Råhypnos är tillbaka och släpper sin andra fullängdare ”What is Real?” 28 oktober. Deras mörka alternativa rock har kopplats ihop till flertalet subgenres, däribland dark wave. Trots att nya skivan har en mer avskalad singer songwriter approch hör man direkt att det är Råhypnos.

Låtarna spelades in i ett kök för att försöka skapa känslan av att sitta runt köksbordet och spela tillsammans och soundet är intimt och till stor del akustiskt. 22 april släpptes första singeln ”Starving Skin”, samt tillhörande musikvideo, 27 maj andra singeln ”I’ll Bury You” och 9 september släpptes tredje singeln ”Heart Full of Longing” med tillhörande musikvideo.

Råhypnos är baserade i Göteborg och består av Nadja Virgé och Pablo Rautenberg och bildades 2015. Självbetitlade debut EP:n från 2016 beskrevs av kritiker som mörk indie blandat med modern pop. Första fullängdaren ”Do We Wan’t It?” från 2018 hade ett stort ljudlandskap med distade gitarrer som mötte elektroniska ljudlandskap. Nya skivan ”What is Real?” har en intim och mörk atmosfär, präglad av drömsk sång, akustiska gitarrer, skeva flöjter och synthar och tungt dragspel.

Live har bandet bjudit in spännande musiker och när de öppnade för King Dude 2019 på Musikens hus i Göteborg var det sammanlagt 7 personer på scen. De som förstärkte Råhypnos på scen var från olika band, däribland URAN GBG.

Smyglyssna via länk (endast för internt bruk):

Länk till omslag/artwork:

VIDEO – Råhypnos – Heart Full of Longing

DISCOGRAPHY

Do We Wan’t It? (CD) 2018

WEB:

www.rahypnos.bandcamp.com

www.rahypnos.com

SOCIAL PROFILES:

facebook.com/rahypnos  

Instagram: @rahypnos

Råhypnos består av Nadja Virgé och Pablo Rautenberg och bildades i Göteborg 2015. Självbetitlade debut EP:n från 2016 beskrevs av kritiker som mörk indie blandat med modern pop. Första fullängdaren ”Do WeWan’t It?” från 2018 hade ett stort ljudlandskap med distade gitarrer som mötte elektroniska ljudlandskap.

Under 2021 spelade Råhypnos in nya fullängdaren ”What is Real?” som släpps 28 oktober 2022. Soundet på nya låtarna är intimt avskalade och har en mörk atmosfär präglad av drömsk sång, fängslande gitarrer,skeva flöjter och synthar och tungtdragspel..

Låtarna spelades in i Pablos kök för att försöka skapa känslan av att sitta runt köksbordet och spela tillsammans. 22 april släpptes första singeln ”Starving Skin”, 27 maj andra singeln ”I’ll Bury You” och 9 september släpptes tredje singeln ”Heart Full ofLonging”

Live har bandet bjudit in spännande musiker och senaste spelningen då de öppnade för King Dude 2019 på Musikens hus i Göteborg var det sammanlagt 7 personer på scen. De som förstärkte Råhypnos på scen var från olika band, däribland URAN GBG.