Bosse Saxell tar ett dopp

Nattadopp från kommande fullängds album ”Nattadopp” som planeras släppas den 11e November. Experimentella metoder och en personlig reflektion av Skåne genomsyrar som alltid Bosse Saxells skapande. Till ”Nattadopp” har en landsbygdskyrka strax utanför Ystad varit en av platserna där flera av låtarna fått sin rot. Tillbaka i studion i Önneköp fortsatte Saxell att arbeta utifrån det som jobbats fram i kyrkan. Olika musiker bjöds in för att hjälpa till att forma och ”knåda” det musikaliska. Förutom Peps Persson och Jonas Jonasson är även artister som Andi Almqvist, Janne Andersson, Richard Lindgren, Pascal Bjerrehus, Peps, Kerstin Saxell, Anna Thorstensson, Roland Gottlow med på plattan.

 Bosse Saxell föddes i Helsingborg 1951, inspirerad av artister som Bob Dylan började han redan under tonåren skriva låtar. Intresset för musik ledde till jobb som musiklärare. Han skrev två musikaler, en del av låtarna hamnade på den första skivan ”Två sexor Saxell” som släpptes 1975. Skivan spelades in med yngre brodern Michael, även han musiker och låtskrivare.

I mitten av 1970-talet flyttade Saxell till en gård i skogarna utanför Höör. I den egna studion skapades Saxells kultförklarade projekt och alias Mörk som mellan 1986-1989 släppte fyra album, bland annat ”Mörk går på snö”, som uppmärksammades både i Sverige och Danmark. I Norge förbjöds Mörks musik.

1997, åtta år efter den sista Mörk-skivan ”Bara Mörk” kom albumet ”Skörda” ut under eget namn, på det egna bolaget Early Morning Records. ”Skörda”  följs under 2000-talets första decenie upp av albumen ”Hund och katt” och ”Lycka”.

Länk till låt https://promo.theorchard.com/EH41bLW0BH6slh0gkpra

Video