Babian släpper nytt album den 3 februari – Alla Andra Gör Det

Alla andra gör det- varför ska jag låta bli?

Med en frågeställning som på ett obehagligt sätt ringar in tidsandan skakar Babian av sig sin post-covid och släpper en EP med sex primitiva gargerocksrökare alla inspelade i karantän i replokalen under en tid då kurvorna pekade uppåt. Med sitt nya släpp söker sig Babian tillbaka till rötterna och det sound som bandet skapade under sina första intensiva år. Texterna är i vanlig ordning fulla av babian-oneliners, denna gång kryddade med en dos förvrängda ordspråk!

Babian är ett svenskspråkigt rockband med fyra kritikerhyllade skivor i bagaget och mängder av spelningar på sitt samvete. Bandet har blivit omtalade som ett av Sveriges bästa liveband, nominerats till P3 guld för debutskivan ”fullproppad, listtoppad, livrädd och uppstoppad, spelats flitigt i såväl radio som TV och dessutom komponerat vinjettmusiken till SVT’s program ”Sommarlov”. Babian har spelat på de flesta klubbscener och festivaler i Sverige och dessutom turnerat i Norge, Finland och Tyskland samt uppträtt på Roskilde festivalen. Den tredje februari 2023 släpper bandet sitt nya album ”Alla andra gör det”.

Smyglyssna via länk (endast för internt bruk):

https://promo.theorchard.com/TwQX6Y6o9cwZugmFoABt

Promo information, biografi, bilder mm:

https://www.dropbox.com/scl/fo/mq1u11thj4c4kvpfvk2v3/h?dl=0&rlkey=sxqc63pg0u61ltk7jclxi0zij

DISKOGRAFI

Hälften Dör Av Fetma – CD/LP 2009

Kärlek i Paket – 7” single 2010
Fullproppad, listtoppad, livrädd & uppstoppad! ­ – CD/LP 2009

Heja den som vinner – CD/LP 2012

Den Andra Sidan – CD/DLP 2017

 WEB:

https://babian.bandcamp.com/album/alla-andra-g-r-det

 SOCIAL PROFILES:

Instagram: @babianband

Facebook: www.facebook.com/babian

YouTube: www.youtube.com/@Babiansweden